Konstsamfundet on näkemyksellinen edistäjä kulttuuri- ja sivistysalalla.

Haluamme mahdollistaa asioita, jotka myös seuraava sukupolvi kokee merkityksellisiksi. Toiminnallamme yhdistämme ja vahvistamme suomenruotsalaisuutta maassamme.

Konstsamfundet

Amos Anderson perusti Föreningen Konstsamfundetin vuonna 1940 ja määräsi testamentissaan yhdistyksen ainoaksi perillisekseen.

Konstsamfundet toteuttaa tarkoitustaan ylläpitämällä Helsingissä Amos Andersonin taidemuseota, joka vuodesta 2018 kulkee nimellä Amos Rex.
Amos Rex -taidemuseo sijaitsee Lasipalatsin yhteydessä Helsingin ydinkeskustassa. Konstsamfundet ylläpitää myös Söderlångvikin museota Amos Andersonin entisessä kesäasunnossa Dragsfjärdin kunnassa, sekä Amos Andersonin kotimuseota Helsingin Yrjönkadulla.

Amos Andersonin toiveen mukaisesti Konstsamfundet myöntää apurahoja ja avustuksia kuva- ja elokuvataiteille, julkaisuille, musiikille sekä teatteritaiteelle hakemusten perusteella. Konstsamfundet tukee myös ammattikoulutusta sekä ruotsinkielisiä sanoma- ja aikakauslehtiä.

Konstsamfundetilla on n. 700 miljoonan euron sijoitusvarallisuus ja omistaa tämän lisäksi m.m. Amos Rex-museon, Amos Andersonin kotimuseon ja Söderlångvikin kartanon.