Annika Jansson /Foto: Cata Portin

Annika Jansson blir vd på Söderlångvik gård

19.12.2022

Konstsamfundet, Söderlångvik

Besöksnäringen har blivit en allt viktigare del av verksamheten på Söderlångvik gård på Kimitoön som ägs av Föreningen Konstsamfundet. För att ytterligare utveckla den delen av verksamheten har organisationen anställt en ny verkställande direktör, pol.mag Annika Jansson.

Jansson är för närvarande anställd som verksamhetsledare på Finlands Svenska Marthaförbund och har tidigare arbetat bl.a. som projektchef på Hanaholmen, som kampanjchef och kontaktchef på Svenska Folkpartiet och på Folkhälsan.

Ordförande för Söderlångvik gård ab:s styrelse, Konstsamfundets vd Stefan Björkman, är mycket nöjd med utnämningen.
– Vi letade efter en vd som kan bygga upp och implementera en tydligare strategi för gårdens besöksnäring, utveckla Söderlångviks bränd, och aktivt gå in för att skapa lokala nätverk och samarbeten. Jag är övertygad om att Annika Jansson är rätt person för att göra det.
– Hennes syn på gårdens möjligheter och potential både lokalt och på nationell nivå, hennes tankar om ledarskap, och hennes entusiasm inför uppdraget, gjorde att det var lätt för oss att fatta beslutet, konkluderar Björkman.

Vid sidan av satsningen på besöksnäringen är Söderlångvik gård fortsättningsvis ett levande lantbruk med omfattande äppelodlingar, och stora skogsägor som förvaltas professionellt. Mikael Jensen fortsätter som gårdens förvaltare med ansvar för den delen av verksamheten. 

Annika Jansson flyttar till Söderlångvik i samband med jobbstarten.
– Det blir en spännande omställning både för mig och familjen, säger hon. Söderlångvik gård är en verklig kulturskatt och jag är imponerad av den ansiktslyftning som har gjorts där under de senaste åren. Jag ska göra mitt yttersta för att på ett hållbart sätt fortsätta utveckla besöksnäringen så att så många som möjligt ska få njuta av allt som gården har att erbjuda.

Annika Jansson inleder sitt arbete på Söderlångvik i slutet av mars 2023.

Läs också

18.06.2024

”Vi vill ha unga med i alla delar av vår verksamhet”

17.06.2024

En Konstsamfundetprofil är borta

25.04.2024

En kompakt tillbakablick