Arkivet

08.05.2024 | Stipendier

Konstsamfundet delade ut drygt 2,6 miljoner euro

06.05.2024 | Amos Anderson

Söderlångviks första masterclass blev en succé

På restaurang Amos Krog på Söderlångvik sitter en lång rad förväntansfulla människor, filmproffs, kring ett långbord. En av dem är Alma Pöysti, skådespelare, känd både för sina roller på film och på scenen, magister i teaterkonst, och detta veckoslut också mästare - mentor och handledare på Söderlångviks allra första masterclass i film.

23.04.2024 | Konstsamfundet

Mossjättarna kom till ett vintrigt Finland

Mitt i snöfallet reser sig några enorma gröna gestalter. Glaspalatstorget får besök av Kim Simonssons Mossjättar. De stannar i Helsingfors från slutet av april till oktober, därefter åker de vidare till sin nya hemvist Söderlångvik på Kimitoön, där de stannar permanent från och med våren 20.

11.03.2024 | Konstsamfundet

Alma Pöysti är stjärnläraren på Söderlångviks master class

I början av maj är det dags för den första master class-kursen för filmskapare på Söderlångvik gård - Amos Andersons sommarparadis på Kimitoön. Ansökningstiden för dem som är intresserade inleds den 11 mars, och pågår i två veckor. Skådespelaren Alma Pöysti har tagit emot uppdraget att vara kursens ”mästare”.

03.03.2024 | Konstsamfundet

”Det är syftet som gör arbetet meningsfullt, inte pengarna”

07.02.2024 | Konstsamfundet

Den finlandssvenska yrkesutbildningen provade på innovativa metoder via HundrED

Hur kan man använda sig av innovationer i yrkesutbildningen? Fyra finlandssvenska yrkesinstitut deltog i ett innovationsprojekt finansierat av Konstsamfundet.

15.12.2023 | Konstsamfundet

Konstsamfundet delar ut 3,3 miljoner till konst, kultur, medborgar­aktivitet och yrkesutbildning

Konstsamfundets besked om stipendier och stöd efter höstens ansökningsomgång offentliggörs lämpligt inför jul, den 15.12.

14.03.2023 | Konstsamfundet

Fokus på hållbarhet i Söderlångviks nya skogsstrategi

Med sina 7000 hektar skog är Konstsamfundet är den största skogsägaren på Kimitoön. Nu har föreningen slagit fast en ny strategi, som ska styra skogsbruket under de kommande 20 åren.

09.03.2023 | Konstsamfundet

Det händer på Söderlångvik: ny logo och ny krögare

Sommaren 2023 kommer att innebära att besöksnäringen på Söderlångvik gård på Kimitoön lägger in en högre växel.

04.02.2023 | Konstsamfundet

Drömmer du om en residensplats? Ansök nu!

Årets första gäster i det Donnerska residenset har precis avslutat sin residensperiod, och de följande har tagit över. Ansökningsperioden för höstens platser är pågår hela februari månad.

01.02.2023 | Konstsamfundet

Nu startar februariomgången!

Från och med idag fram till den sista februari är det ansökningsdags igen. Liksom tidigare delas bidrag och stipendier ut i 7 olika kategorier.

25.04.2024 | Konstsamfundet

En kompakt tillbakablick

Hur stora bidrag beviljade Konstsamfundet år 2023? Vilka utställningar arrangerades på Amos Rex och hur många personer besökte muséet? Hur Hur klarade sig Hufvudstadsbladet när Konstsamfundet inte längre ensamt äger bolaget? Hur många kg äpplen skördades på Söderlångvik?

09.02.2024 | Stipendier

Ansök nu i februari om Katy Gyllströms residensstipendium

Jag är innerligt tacksam över möjligheten jag gavs! säger Marjo Levlin. Ansök nu i februari om Katy Gyllströms residensstipendium.

01.02.2024 | Konstsamfundet

Dags att skriva ansökningar!

Konstsamfundet beviljar stöd och stipendier två gånger årligen. Vårens ansökningsperiod är i februari.