Det händer på Söderlångvik: ny logo och ny krögare

09.03.2023

Konstsamfundet, Söderlångvik

År 2023 kommer att gå till historien som året då besöksnäringen på Söderlångvik gård lade in en högre växel.

Att Söderlångvik storsatsar på sina besökare markeras på flera sätt. Parallellt med att gårdens nya vd, Annika Jansson, tillträder den 20 mars, görs också en visuell förändring. Gårdens ursprungliga, av Erik Bruun designade logo, tas till heders igen. Den har med varsam hand anpassats till 2020-talet av grafikern Jessica Leino.


Under de senaste somrarna har allt fler hittat till Söderlångvik, Amos Andersons imponerande sommarvilla. Både karaktärsbyggnadens museum, naturstigarna i den vackra skärgårdsmiljön och serveringen i restaurangen har fått beröm och besökarsiffrorna har varit rekordstora. Gårdens ägare, Föreningen Konstsamfundet, har stora förväntningar på utvecklingen de kommande åren.

– Vi är glada över besökarsiffrorna de senaste åren, men nu är målet både att nå ut till nya grupper och att locka våra vänner från förr att komma igen, säger Konstsamfundets vd och Söderlångvik gårds styrelseordförande Stefan Björkman.

Tillträdande vd:n Annika Jansson gläds över satsningarna och ambitionsnivån:

– Söderlångvik är en fantastisk plats, men det finns fortfarande outnyttjad potential på gården, och vi vill så effektivt som möjligt ta vara på den, säger hon.

Utöver ny vd och ny logo presenterar gården nu ytterligare en nyhet som visar att Söderlångvik tar det mål Björkman formulerar på stort allvar. I början av maj öppnar gårdens nya krögare, Sami Tallberg, dörrarna till nya Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik.

Bistron och caféet öppnar alltså sina dörrar samtidigt som museet, den 2 maj, och håller öppet alla dagar hela sommaren.

Sami Tallberg är entusiastisk:

-Min passion och meningen med mitt liv är att göra Finlands natur och allt det unika och vilda den erbjuder tillgängligt för alla. På Ateljé Sami Tallberg X Söderlångvik bjuder vi gästerna på en härlig mix av närproducerade råvaror och italienska smaker i en underbar miljö.

Redan nu går det bra att boka bord på bistron: ateljesamitallberg.com

Läs också

11.03.2024

Alma Pöysti är stjärnläraren på Söderlångviks master class

03.03.2024

”Det är syftet som gör arbetet meningsfullt, inte pengarna”

07.02.2024

Den finlandssvenska yrkesutbildningen provade på innovativa metoder via HundrED