Foto: Cata Portin

Nu startar februariomgången!

01.02.2023

Konstsamfundet, Stipendier

Från och med idag fram till den sista februari är det ansökningsdags igen. Liksom tidigare delas bidrag och stipendier ut i 7 olika kategorier. Dessutom finns det möjlighet att ansöka om korta tvärkonstnärliga arbetsstipendier. I februari ansöker man också om höstens platser i det Donnerska residenset.

I kategorin film och media delas medel från Konstsamfundets och Svenska Kulturfondens gemensamma Filmpool ut. Konstsamfundet har höjt sin andel i Filmpoolen med 0,5 milj. €, vilket betyder att Filmpoolen har totalt 2 milj. € till sitt förfogande i år.

Kriterierna för samtliga kategorier hittas här. Läs dem noga innan du sätter igång med ansökningsprocessen. Om du känner dig osäker rekommenderar vi att du bokar en tid på en av våra digitala ansökningskliniker, det gör du här. Där får du konkreta råd för din ansökan av våra stipendiesakkunniga.

Och ännu ett tips: om du är osäker på en hurudan summa det är klokast att ansöka om, kan det alltid löna sig att titta in på sidan med alla bidrag som tidigare har beviljats. Där kan du se både summorna och de ändamål som tidigare bidrag har beviljats för.

Läs också

16.09.2023

Nu börjar det hända på Husis – “När motorn får förstärkning kommer tidningen att bli lönsam ganska så snabbt”

15.09.2023

Masterclass i film på Söderlångvik

28.08.2023

Ansökningsmånaden börjar!