Konstsamfundet rekryterar toppnamn inom kommunikation – Mary Gestrin blir kommunikationsdirektör

01.09.2021 Sofia Aittomaa

Konstsamfundet, Stipendier

Mary Gestrin blir kommunikationsdirektör på Föreningen Konstsamfundet den 1 december. Hon får helhetsansvaret för föreningens kommunikationsverksamhet. Dessutom kommer Gestrin att ansvara för stipendieutdelningsverksamheten.

Foto: Mia Smeds

-Konstsamfundet vill tydliggöra och vässa sin profil som aktör på samhälls- och kulturfältet i Finland, och utnämningen av Mary är ett strategiskt led i den här strävan. Vi vill bli bättre på att föra dialog och kommunicera. Mary förstärker teamet på ett utmärkt sätt, säger Konstsamfundets vd Stefan Björkman.

Mary Gestrin har de senaste sju åren arbetat som kommunikationschef på Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet i Köpenhamn, och har en lång karriär inom den finländska mediebranschen bakom sig.

-Axeln kultur, medier och samhälle har alltid varit i kärnan av mitt arbete, och jag ser verkligen fram emot mitt uppdrag inom Konstsamfundet. Jag får möjlighet att utnyttja den kunskap och de nätverk jag har både i Finland och Norden, och vet redan nu att jag kommer att få delta i utvecklingen av en lång rad spännande projekt, både gamla och nya, säger Gestrin.

Varmt välkommen till teamet Mary!

Läs också

18.06.2024

”Vi vill ha unga med i alla delar av vår verksamhet”

17.06.2024

En Konstsamfundetprofil är borta

25.04.2024

En kompakt tillbakablick