Ansök om bidrag i september och se vår nya visualisering av tidigare beviljade bidrag

31.08.2021 Sofia Aittomaa

Konstsamfundet

Ett säkert hösttecken är Konstsamfundets ansökningstid i september. Ansökningstiden är 1–30.9.2021.

I septemberomgången kan du ansöka om bidrag för medborgaraktivitet, musik, media och publikationer, scenkonst och yrkesutbildning. Dessutom kan man ansöka om bidrag för film- och medieproduktion som beviljas tillsammans med Svenska kulturfonden inom ramen för filmsamarbetet. Ca. 550 000 € återstår detta år att ansöka inom kategorin för film- och medieproduktion. Läs mer om våra kriterier och ansökningsförfarandet här.

Korta tvärkonstnärliga arbetsstipendier
Pilotprojektet från årets februariomgång får fortsättning och korta arbetsstipendier för tvärkonstnärliga och gränsöverskridande projekt kan sökas även i septemberomgången. Arbetsstipendierna kan sökas av enskilda personer och arbetsgrupper och det går att ansöka om 1–3 månaders arbetsstipendier för projekt som överspänner två eller flera genrer. Läs mer om våra kriterier och ansökningsförfarandet här.

Vilken typ av verksamhet/projekt brukar få understöd av Konstsamfundet?
I samband med septemberomgången lanseras även vår nya interaktiva sida med information om beviljade stipendier och understöd från åren 2009–2021. Sidan uppdateras kontinuerligt och vi tar gärna emot kommentarer och förslag per epost (klara.paul@konstamfundet.fi). Du kan bekanta dig med våra beviljade bidrag här.

Behöver du hjälp med din ansökan?
Under september månad har sökande möjlighet att få hjälp med ansökningsfrågor. Boka tid för en individuell ansökningsklinik online här.

Läs också

25.04.2024

En kompakt tillbakablick

23.04.2024

Mossjättarna kom till ett vintrigt Finland

11.03.2024

Alma Pöysti är stjärnläraren på Söderlångviks master class